Informatii

Schimbare privind voucherele de vacanță 2019

Cum se obțin voucherele de vacanță 2019:

Titularul unui voucher poate lua cu el în vacanţă pe oricine vrea: prieten, membru al familiei etc. Important este să plătească vacanţa în nume propriu şi să fie titularul rezervării.

Potrivit avocatnet.ro, după cum prevede Legea nr. 165/2018, voucherele de vacanță reprezintă bilete de valoare ce se acordă salariaților pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară. 

Valoarea maximă a voucherelor de vacanță 2019 pe care le va putea primi un angajat într-un an este de șase salarii de bază minime brute pe ţară, iar valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei.

Voucherele de vacanță 2019 se vor putea acorda într-una sau cel mult două tranșe, în funcție de dorința angajatului, mai scrie sursa citată. Voucherele vor putea fi folosite pentru plata cheltuielilor legate servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă, dar și pentru acoperirea unor servicii de călătorie sau de divertisment, dacă acestea sunt incluse într-un pachet turistic.

Voucherele de vacanță 2019 vor avea perioada de valabilitate de un an de la data la care a fost emise, iar la plata serviciilor de turism cu ajutorul acestora nu se plătește rest. Pe de altă parte, dacă valoarea serviciilor primite depășește valoarea voucherelor, beneficiarul acestora va plăti diferența unităților turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *